Archief: De eerste 50 nieuws artikelen van www.WeenaHof.nl van augustus 2004 tot maart 2005

Afsluiting Weena weekend 19 en 20 maart 2005
vrijdag, 18 maart 2005
Werkzaamheden Poortstraat/Weena
In het weekend van 19/20 maart worden tramsporen aangelegd op het kruispunt Weena / Poortstraat. Gedurende het hele weekend rijden er geen trams over het Weena.Het Weena wordt ter hoogte van de Poortstraat afgesloten. Autoverkeer vanaf Hofplein richting Beukelsdijk wordt omgeleid.

Nacht- en weekendwerkzaamheden Weena bron www.gw.rotterdam.nl

Project omschrijving:
Hiermee willen wij in het kader van het project Rotterdam Centraal  informeren over weekend- en nachtwerkzaamheden op het Weena. Het gaat om werkzaamheden aan de nooduitgang van de Blauwe Vis en de aanleg van tramsporen op het Weena. 

Werkzaamheden nieuwe uitgang Blauwe Vis

In het weekend van 19/20 februari wordt een gedeelte van de tramrails verwijderd. Vervolgens wordt een prefab betonplaat aangebracht. Daarna worden tramrails weer aangebracht.

Alle werkzaamheden rond de Blauwe Vis zijn naar verwachting op 8 april gereed.

         Gevolgen voor tram: Gedurende het gehele weekend rijden er geen trams over het Weena.
         Gevolgen voor autoverkeer: Door de werkzaamheden is het noodzakelijk twee rijbanen van het Weena af te sluiten (Hofplein richting Beukelsdijk). Verkeer wordt omgeleid middels borden.

Werkzaamheden Poortstraat/Weena

In het weekend van 19/20 maart worden tramsporen aangelegd op het kruispunt Weena / Poortstraat.

         Gevolgen voor tram: Gedurende het hele weekend rijden er geen trams over het Weena.
         Gevolgen voor autoverkeer: Het Weena wordt ter hoogte van de Poortstraat afgesloten. Autoverkeer vanaf Hofplein richting Beukelsdijk wordt omgeleid.

Bomen
Op vrijdag 4 februari a.s. wordt in de middenberm van het Weena een aantal bomen gerooid.

Wanneer
Het werk wordt uitgevoerd in het weekend van 19 t/m 21 februari en in het weekend van 19 t/m 21 maart 2005. 
Werktijden

In verband met de buitendienststelling van de tram wordt er zowel overdag als ís nachts gewerkt. In beide weekenden wordt gestart op vrijdag om 19.00 uur. Maandagochtend moet het werk gereed zijn.
Begindatum: 19-02-2005 Einddatum: 21-03-2005
Contactpersoon: Infracentrum Rotterdam, telefoon 010 - 2403800

Als u per e-mail op de hoogte gehouden wil worden over de werkzaamheden bij u in de buurt (uw deelgemeente), kunt u zich abonneren op de e-mailberichtenservice. U krijgt dan automatisch een e-mail bericht wanneer er werkzaamheden bij in de buurt gepland zijn. Voor meer informatie over werkzaamheden bij u in de buurt kunt u ook gebruik maken van het reactieformulier.  

Verkeerslichten op kruising Conradstraat 
donderdag, 17 maart 2005
De Centrumraad heeft op 14 maart 2005 ingestemd met de nota ĎVasthouden en versterkení. Hierin zijn voor alle Centrumwijken de nieuwe doelstellingen en maatregelen opgenomen op het gebied van veiligheid. Voor het CS-kwartier bevat de nota ook nieuws:
Op de kruising van het Weena met de Conradstraat zal een verkeerslichtinstallatie worden geplaatst om de verkeersveiligheid te verbeteren. Dit gebeurt in het kader van de aanleg van de nieuwe autotunnel voor doorgaand verkeer onder het Stationsplein. De nieuwe Weenatunnel krijgt voor elke richting een aparte tunnelbuis met twee rijstroken. Hierdoor zal de veiligheid van voetgangers en fietsers die het Weena willen kruisen, sterk verbeteren. Het autoverkeer van dat deel van het Weena dat direct aansluit op het Stationsplein, zal in de toekomst verdwijnen.

 

Alles DalŪ!   <
zaterdag, 05 maart 2005
Alles DalŪ!
Vandaag opent in museum Boymans van Beuningen de tentoonstelling "Alles DalŪ". En ik zou maar snel gaan want dit wordt een grote publiekstrekker en het is koud buiten. Onverwachte kanten van het multimediawonder DalŪ worden getoond. Zoals een reclamefilm voor een Japanse auto of een Disney tekenfilm die "namaak" blijkt te zijn en zeer recent is gecomplementeerd, slechts 16 seconden zijn uit 1946 maar welke 16 seconden?. Zeker de moeite van een bezoek waard. Voor meer informatie: www.alldali.org
meer links, nooit gepubliceerd      
vrijdag, 04 maart 2005
www.florentijnhofman.nl een site van de kunstenaar die de Beukelsdijk smurf blauw geschilderd heeft. Met mooie foto's.

opgeven via www.uitburo.nl/uitmail voor een wekelijks mailtje met alle uitgaansmogelijkheden, musea, dans, film, evenementen, noem maar op.

Webbuddy      
donderdag, 03 maart 2005
 
Om de kwaliteit van de website beter te bewaken is vandaag een programma geÔnstalleerd. Het heet Webbuddy en het staat in de rechterkolom. De uptime, dat is het percentage dat de website in de lucht was, is direct afleesbaar. Voor de uitslag van andere metingen zoals de snelheid kan je op het icoontje klikken.
 

leuke links      
maandag, 28 februari 2005
We zijn regelmatig op het internet. Als we iets aardigs vinden wat te maken heeft met de WeenaHof zetten we een link bij Adressen en Links. Hier volgt een aantal links die niets met de WeenaHof hebben te maken. 

www.gratiz.nl let wel op de voorwaarden.
www.chicklit.nl vrouwenliteratuur
answersthatwork.com voor de computeraar
www.waarschuwingsdienst.nl tegen virussen
www.rotterdampas.nl  korting in Rotterdam
www.geenstijl.nl het beste weblog
www.rollingstone.com/ nog steeds HOT!
www.kunstenmakerij.nl  tweedehands design meubels
www.radioparadise.com een radiozender zonder reclameblokken, voor 40ers :)

Museumnacht 2005      
zondag, 20 februari 2005 
Op zaterdag 26 februari van 20.00 tot 02.00 uur zetten 36 Rotterdamse musea en galeries hun deuren open tijdens de Museumnacht.

Exposities die normaal alleen overdag te zien zijn, worden versterkt door performances, muziek, videopresentaties en acts. In het Maritiem Museum vindt de officiŽle opening plaats (om 20.00 uur). Ook de rest van de nacht belooft weer spannend te worden. Theater, mode, talkshows, muziek en film omlijsten exposities die je anders alleen bij daglicht ziet.
Rotterdamse Museumnacht - 26 februari 2005, 20.00 - 02.00 uur.

 

warmtemetertjes      
zondag, 20 februari 2005

Verwijderen warmtemetertjes van de radiators.

Gaat eigenlijk veel simpeler dan ik dacht. Ze zijn er met lijm opgeplakt.  Voorzichtig loswippen gaat makkelijk. Dank voor de tip, Rob. Er blijven wel twee lelijke strepen over :( Dus alleen doen als je ze toch gaat verven. Van de zomer dan maar.

Hier kun je je energierekening uitrekenen.
 
 

RRS      
maandag, 07 februari 2005
 
Deze week worden alle standpijpen, de afvoerbuizen naar het riool, van het WeenaHof nagekeken en gerepareerd door het gerenommeerde bedrijf RRS, Riool Reinigings Service. Na enkele klachten over stank en slechte afvoer is besloten het hele complex na te laten kijken, voor het eerst in 20 jaar. Iedereen wordt vriendelijk verzocht mee te werken en medewerkers toegang te verlenen. Eventueel kunt u daarvoor de huismeester inschakelen.
 
 

14 februari informatieavond      
   
 
maandag, 07 februari 2005
Maandag 14 februari is er weer een informatieavond over de werkzaamheden voor het project Randstadrail. Het begint om 20:00 uur in het infracentrum Weena 705.
Wie wil er een stukje schrijven voor de website of de belangrijkste dingen doorgeven?
in memoriam Jan Spoor      
zaterdag, 15 januari 2005
 
In Memoriam

Vrijdag bereikte ons het droeve bericht van het overlijden van Jan Spoor.

Jan is jarenlang voorzitter geweest van de Decoratiecommissie van onze vereniging.

Voor het laatste gedeelte van zijn leven had Jan grootse plannen. Samen met zijn vriendin Els veel reizen, onbekende landen bezoeken; helaas werd hem dat niet gegund.

 


 
Het Hof van Weena      
maandag, 03 januari 2005
De site van Jan de Leeuw van Weenen, nazaat van de kasteelbewoners van het Hof van Weena, is weer flink bijgewerkt. De webpagina's geven een prima beeld van de geschiedenis van het kasteel vanaf 1136 toen het nog een tentdak had.  
Over de naam zijn een aantal veronderstellingen.
Wena is een oud-Germaansche vrouwennaam. Het is mogelijk, dat een bewoonster van het goed het haar naam nagelaten heeft.
Wedena is een afgeleide van het middeleeuwse woord wedeme, dat betekent morgengave of huwelijksgift.
De meest waarschijnlijke veronderstelling is, dat het vernoemd is naar een aftakking van de Rotte; de Wijde A (Wedena, Wena). Zo is Breda namelijk ook aan haar naam gekomen (Brede Aa).
klik HIER om de site te bezoeken

het familiewapen

 

Gelukkig Nieuwjaar      
vrijdag, 31 december 2004
 
 

Wij wensen iedereen

een gelukkig

2005

de webmasters Hijmen en Tjo

 


 
Gemeentelijke belasting terreur aanslagen (2)      
vrijdag, 31 december 2004
 
De belastingdienst van de gemeente Rotterdam valt nog steeds vele bewoners lastig met aanslagen voor een plek in de parkeergarage op Schaatsbaan 33. Dit is NIET terecht! Je betaald hier al voor met de aanslag voor jouw woning. 
 

In de downloads module van deze website bij de VVE documenten ( of hier )kun je een door George Deibel vakkundig geformuleerd bezwaarschrift vinden. Naar schatting betaald de helft van de bewoners deze belasting onterecht! Praat er eens over met je buur in de lift?

 


 
Borrel met de decoratiecommissie        
dinsdag, 28 december 2004

Morgenavond woensdag de 29e december om 20:00 uur is er de feestelijke bijeenkomst georganiseerd door de decoratiecommissie. Rond de kerstboom, tussen de vuurkorven, kan een gezellig drankje genuttigd worden. niet vergeten! zegt het voort zegt het voort.

Postkantoor Conradstraat      
zaterdag, 25 december 2004
Het postkantoor van het Delftseplein is verhuisd naar de Conradstraat. Hetzelfde ongeinteresseerde personeel, helaas.
In ieder geval hoeven we voortaan niet zo ver meer te lopen voor het afhalen van post en pakketjes.
Kerstboom 2004      
maandag, 20 december 2004
Nieuw fotoalbum: Kerstboom 2004
 

De creatie is duidelijk geinspireerd door Rotterdams werk van Auke de Vries........

 
Vanavond is de algemene VVE vergadering       
woensdag, 08 december 2004
Niet vergeten:

VANAVOND 8 december is de algemene vergadering van de VVE de WeenaHof. aanvang 20:00 uur.

verslag van de decoratiecommissie      
zondag, 05 december 2004
 

Beste medebewoners,

Een kort verslag van de decoratiecommissie over wat zij de laatste maand zoal heeft gedaan.

 • We krijgen via de ĒopzoomeractieĒ van de Gemeente gratis een Kerstboom die 14 december a.s. geplaatst wordt. We gaan deze boom met een aantal mensen versieren met lichtjes en andere kerstspullen. Ook hiervoor heeft de ďopzoomeractieĒ een dikke duit in het zakje gedaan.
 • De decoratiecommissie heeft een inspectietocht gemaakt i.v.m. het schoonmaakwerk van de galerijen en trappenhuizen. Hieruit is gebleken dat dit voor verbetering vatbaar is.De resultaten aan het bestuur doorgegeven. Inmiddels is er dan ook een andere schoonmaakploeg aan het werk. Om het leefgenot van u en uw medebewoners te verhogen vragen wij u het volgende.

  Houd uw eigen straatje schoon, ramen zemen en het houtwerk daar omheen. Er zijn appartementen die wat dit betreft helaas te wensen overlaten.

  Laat ook uw vuilniszak niet dagen op de galerij staan. Breng deze zo spoedig mogelijk naar beneden.

 

 • Na de A.L.V. van 8 december a.s. proberen we via lintjes aan de fietsen het fietsenrek op de binnenplaats op te schonen, zodat daar alleen maar fietsen staan die regelmatig gebruikt worden.

In het voorjaar zullen er onder de arcade bij iedere ingang fietsbeugels geplaatst worden dit ter verdere voorkoming van zwarte vegen en beschadigingen aan de gevel en de pilaren.

 • Bij de Roteb is een aanvraag ingediend om de oude papierbakken aan de voorzijde, als ook op het binnenplein te vervangen door modernere afvalbakken. Hieraan wordt dus gewerkt.
 • De decoratiecommissie denkt na over de kleurstelling van de betegelde wanden, als de brievenbussen in Hal 1 en Hal 4 verplaatst worden naar de voorkant.
 • Aan enkele bewoners is een vriendelijk verzoek gedaan geen sigarettenpeuken en lege sigarettendoosjes op het binnendek te deponeren. We begrijpen het als er binnen niet gerookt mag worden, maar naar beneden gooien van de peuken is ook geen oplossing. Gelukkig is aan dit verzoek inmiddels voldaan.
 • Onze huismeester is erg druk in de weer geweest het gehele binnenterrein schoon te spuiten, een hele klus. Het resultaat is geweldig. De eerste aanzet was toch onze eigen ďopzoomerdagĒ waarbij een aantal mensen enorm hebben meegeholpen om dit resultaat te bewerkstelligen. Nogmaals onze hartelijke dank aan iedereen die heeft meegeholpen.
 • Rest ons nog een compliment te geven aan de Centrumraad van de Gemeente Rotterdam. Onze vragen werden snel, direct en concreet behandeld. Prima, chapeau.

Ons verzoek: Kom allen naar de ALV 8 december a.s. Hier kunt u uw eigen inbreng kwijt en tevens horen hoe onze vereniging reilt en zeilt.

De Decoratiecommissie

Kunst in de leegstaande winkels      
donderdag, 02 december 2004
Vandaag is er in de leegstaande panden op de begane grond beeldende kunst geplaatst. Het betreft een groot aantal objecten van klassieke stillevens tot zeer moderne kunst. Het is er een stuk gezelliger geworden!

 

Vooruit maar een eerste advertentie op onze site:
Gezocht goede buren:  te huur mooi kantoor annex winkelpand gelegen aan het Weena 

Geluidsschermen verslag      
woensdag, 01 december 2004
Kort verslag van de bijeenkomst op 18 november  jl. in het Rotterdam City Centrum n.a.v. de aanleg van de Hogesnelheidslijn. door Jan Flippo

Slechts een handjevol geÔnteresseerden was aanwezig op deze regenachtige avond. Een aantal van hen behoorde bovendien tot het gilde der informatieverstrekkers, getuige de badges.

 

Het eerste deel was gewijd aan de aanleg van de lijn, zoals dit ook te lezen is in de infokrantjes die regelmatig worden verspreid.

Het werd pas interessant toen men over de geluidsschermen begon. Op een plattegrond was te zien waar langs het traject de schermen zouden komen en hoe hoog deze zouden worden.

Groot was mijn ontzetting en die van mevr. ten Kortenaar Ė de enige vertegenwoordigers uit de Weenahof Ė te moeten zien dat de schermen langs de ijshal 6!! meter hoog zouden worden. Temeer daar aan de Van Essenburgsingel geen schermen zouden worden geplaatst omdat de bewoners in het geweer waren gekomen en de zaak tot aan de Raad van State hadden doorgezet.

Op onze vraag wanneer dit besluit was genomen, werd ons geantwoord dat reeds in 1998 of daaromtrent, het besluit Ė na met de bewoners te hebben overlegd volgens de geŽigende procedure Ė was bekrachtigd. Van onze kant waren geen bezwaren binnengekomen. De vertegenwoordiger van de HSL kon niet duidelijk maken, hoe onze flatbewoners dan wel waren geÔnformeerd, daar bij ons weten niemand uit de flat iets over hoorzittingen e.d. had vernomen.

Enfin, het tracťbesluit was bekrachtigd en daar kon niets meer aan veranderd worden.

Resteert de uitvoering van de geluidswal. Er kan gekozen worden uit 3 meter vaste beplating met daarop begroeiing en vervolgens 3 meter glas of  2 meter beplating en 4 meter glas.
Vanwege de vandalismegevoeligheid ging bij de uitvoerder de voorkeur uit naar de eerste versie, daarbij voorbijgaand aan het feit dat bewoners van de lagere etages (ook wanneer de ijshal gaat verdwijnen!) dan tegen een groene wal zitten aan te kijken. De levendigheid op het spoor verschaft veel bewoners toch extra genoegen.
Vreemd genoeg zal de wal op het Statenviaduct geheel uit glas bestaan, vanwege de doorkijk voor zowel treinpassagiers als automobilisten. Daarbij geheel voorbijgaand aan het feit dat dit natuurlijk vandalen uitnodigt.

Op onze vraag of wij nog invloed konden uitoefenen op de uitvoering, antwoordde de voorlichter dat begin januari de aanvraag voor de bouwvergunning in de kranten wordt gepubliceerd. Wellicht kunnen we hier dan onze stem laten horen.

Een illusie armer keerden wij na afloop huiswaarts, alwaar ik in weemoedige stemming naar de bedrijvigheid op het spoor keek.

Jan Flippo
 

Boekje Joris Boddaert      
zondag, 21 november 2004
Van een buurman die ik ontmoette op de Opzoomerdag mocht ik een boekje lenen. Het betrof het grappige boekje Weena van Joris Boddaert. Het is helaas niet meer te koop. Voor WeenaHofbewoners staan er enkele leuke dingen in, een aanrader.

Een andere buurman heeft een paar van de foto's gescand, ze staan bij recente geschiedenis. Deze foto is in 1977 genomen vanaf het Groothandelsgebouw. Gelukkig ziet het parkeerterrein er tegenwoordig wat vrolijker uit.  dank aan Olav.

VVE Vergadering naar woensdag 8 december Bewerk        
vrijdag, 05 november 2004
LET OP! Zojuist horen we van Robert Houweling van Kolpa VVS Beheer BV dat de VVE vergadering op woensdag 8 december zal plaatsvinden.
Decoratiecommissie Bewerk        
woensdag, 03 november 2004
Aan: de bewoners van de WeenaHof
Van: de leden van de decoratiecommissie
d.d.: 1 november 2004

Opzoomeren Binnenplein WeenaHof Groot Succes

Op de mooie, herfstige zaterdagmorgen op 9 oktober jl. om 10:00 uur (de weergoden waren ons wel zeer goed gezind)was het dan zover..................

Ruim twintig medebewoners stonden te trappelen van ongeduld om te beginnen met de grote reiniging van het binnenplein.

Gewapend met bezems, stoffers en blikken, gebruikte en nieuwe plamuurmessen en schroevendraaiers van divers formaat (en natuurlijk gestoffeerd met de verstrekte tuinhandschoenen), stonden ze klaar voor "de grote schoonmaak".Na het nuttigen van de stimulerende kop koffie (of thee) en de briefing over wie wat waar zou gaan doen, toog een ieder aan zijn taak, voor allemaal weer eens een nieuwe ervaring, want hovenierswerkzaamheden behoren nu eenmaal niet tot de dagelijkse bezigheden.De losstaande plantenbakken moesten van oude planten en aarde worden ontdaan, in de vaste plantenbakken werd driftig gesnoeid en onkruid gewied. Ook werd er naarstig gesjouwd met oude takken en werden vuilniszakken gevuld met afval van velerlei soort. Een aantal noeste werkers bewerkte in gebukte houding het hele terrein om tussen de tegels het mos en onkruid te verwijderen. Kortom er werd heel wat afgezwoegd.

Tussen de bedrijven door werd ook de inwendige mens niet vergeten! Een kopje koffie of thee op zijn tijd en als lunch heerlijk belegde broodjes met wat fris zorgden ervoor dat iedereen op krachten bleef, zodat ook 's middags kon worden doorgeklust.Want als klapstuk van de dag, moesten de bakken natuurlijk weer worden gevuld met verse planten die ons binnenplein een wat "landelijker", vriendelijker aanzien zouden moeten geven. Onder aanvoering van de Weena huishovenier Cornell die eerst instructie gaf over hoe diep en hoever uit elkaar de heesters moeten worden geplant, werd er door een aantal deelne(e)m(st)ers gewroet en gegraven en gepoot, tot alle planten hun plekje hadden gevonden.Ook werd een aanvang gemaakt met het schoonspuiten van de tegels maar omdat het tegen vijven wat kouder werd en ook de ruggen, benen en handen het wat lieten afweten werd het sein "einde oefening"gegeven. Het werd tijd voor de after-party onder het genot van een drankje en een heerlijk warm hapje (verzorgd door een van de partners van een noeste werker) is nog lang nagepraat over hoe leuk het allemaal zou worden van het voorjaar en hoe fijn het zou zijn, als we met al onze medebewoners er voor zouden kunnen zorgen dat het plein zo leuk blijft. Per slot van rekening is toch het doel van dit alles dat het WeenaHof binnenplein een plek zal worden waar medebewoners elkaar kunnen ontmoeten wanneer het  goed weer is en het buiten goed toeven. Zou het niet leuk zijn van dit WeenaHof-Opzoomeren een jaarlijks terugkerende traditie te maken? Binnen de ecoratiecommissie wordt nagedacht over hoe dit op een leuke manier kan worden gerealiseerd. IdeeŽn van medebewoners zijn hierbij natuurlijk van harte welkom!

Na het nuttigen van de stimulerende kop koffie (of thee) en de briefing over wie wat waar zou gaan doen, toog een ieder aan zijn taak, voor allemaal weer eens een nieuwe ervaring, want hovenierswerkzaamheden behoren nu eenmaal niet tot de dagelijkse bezigheden.De losstaande plantenbakken moesten van oude planten en aarde worden ontdaan, in de vaste plantenbakken werd driftig gesnoeid en onkruid gewied. Ook werd er naarstig gesjouwd met oude takken en werden vuilniszakken gevuld met afval van velerlei soort. Een aantal noeste werkers bewerkte in gebukte houding het hele terrein om tussen de tegels het mos en onkruid te verwijderen. Kortom er werd heel wat afgezwoegd. Tussen de bedrijven door werd ook de inwendige mens niet vergeten! Een kopje koffie of thee op zijn tijd en als lunch heerlijk belegde broodjes met wat fris zorgden ervoor dat iedereen op krachten bleef, zodat ook 's middags kon worden doorgeklust. Want als klapstuk van de dag, moesten de bakken natuurlijk weer worden gevuld met verse planten die ons binnenplein een wat "landelijker", vriendelijker aanzien zouden moeten geven. Onder aanvoering van de Weena huishovenier Cornell die eerst instructie gaf over hoe diep en hoever uit elkaar de heesters moeten worden geplant, werd er door een aantal deelne(e)m(st)ers gewroet en gegraven en gepoot, tot alle planten hun plekje hadden gevonden. Ook werd een aanvang gemaakt met het schoonspuiten van de tegels maar omdat het tegen vijven wat kouder werd en ook de ruggen, benen en handen het wat lieten afweten werd het sein "einde oefening"gegeven. Het werd tijd voor de after-party onder het genot van een drankje en een heerlijk warm hapje (verzorgd door een van de partners van een noeste werker) is nog lang nagepraat over hoe leuk het allemaal zou worden van het voorjaar en hoe fijn het zou zijn, als we met al onze medebewoners er voor zouden kunnen zorgen dat het plein zo leuk blijft.
Per slot van rekening is toch het doel van dit alles dat het WeenaHof binnenplein een plek zal worden waar medebewoners elkaar kunnen ontmoeten wanneer het  goed weer is en het buiten goed toeven.

Zou het niet leuk zijn van dit WeenaHof-Opzoomeren een jaarlijks terugkerende traditie te maken? Binnen de decoratiecommissie wordt nagedacht over hoe dit op een leuke manier kan worden gerealiseerd. IdeeŽn van  medebewoners zijn hierbij natuurlijk van harte welkom!
 

VVE FinanciŽle Commissie Bewerk        
zondag, 31 oktober 2004
FinanciŽn Weenahof

Tijdens de laatste vergadering van de VVE Weenahof hebben de verschillende commissies zich voorgesteld en de stand van zaken toegelicht. Ook de financiŽle commissie. Omdat niet iedereen die avond aanwezig was/kon zijn, even kort wie we zijn en wat de commissie doet. De financiŽle commissie bestaat uit 2 personen Cornelie de Jongh en ik.

Wat doet de financiŽle commissie?

Wij controleren namens de bewoners wat er gebeurt met de financiŽn van de vereniging. Dan hebben we het over de maandelijkse bijdrage die iedereen betaalt. Van deze maandelijkse bijdrage wordt er onderhoud gepleegd aan het gebouw, de algemene ruimten schoongemaakt, de huismeester betaald, maar ook bijvoorbeeld de binnenplaats opgeknapt.

De controles worden jaarlijks uitgevoerd, daarnaast krijgen we een kwartaalrapportage die we bekijken en voeren we 2 maal per jaar een gesprek met de beheerder (in ons geval Kolpa VVS). Daar hebben we ook de mogelijkheid om steekproefsgewijs controles uit te voeren, direct vanuit het systeem en met de onderliggende stukken.

Tijdens de vergadering hebben we onze bevindingen bij financiŽn van 2003 toegelicht. Deze bevindingen kun je terug vinden bij de uitnodiging van de vergadering van september. Kort samengevat hebben we de benodigde activiteiten telkens kunnen financieren uit een combinatie van de bijdragen van de leden en de reserve. Vorig jaar zorgde de verkoop van de huismeesterwoning voor extra inkomsten. Dit soort meevallers zullen we de komende tijd niet meer hebben en ons gebouw is inmiddels al 20 jaar oud, dus dat betekent dat toch jaarlijks het nodige moet worden uitgegeven aan onderhoud.

Wat doen we niet?

Tijden de vergadering werd de suggestie gedaan om een schaduwadministratie te gaan voeren, dat doen we NIET. Dat is gezien de grootte van de VVE (meer dan 200 appartementen) niet te doen. Bovendien hebben we natuurlijk niet voor niets een beheerder ingehuurd. Echter mocht iemand zich alsnog geroepen voelenÖ.?

Ieder jaar wordt er een afweging gemaakt welke activiteiten in het komende jaar moeten worden gepland en hoe dat past binnen de beschikbare financiŽle middelen Dit wordt jaarlijks vastgelegd in een begroting, gemaakt door het bestuur, deze wordt in de najaarsvergadering van het jaar besproken. Op korte termijn staat deze vergadering voor de begroting van 2005 gepland. Dus wil je weten wat er met je geld gebeurd? Kom dan langs bij de volgende vergadering van de VVE of laat op een andere manier weten wat je er van vindt.

De VVE Weenahof is immers een vereniging van, voor en door bewoners van het Weenahof.


Dieneke Schouten (1119)

Geluidschermen      
zaterdag, 30 oktober 2004
Ook voor de agenda, de informatieavond over de geluidschermen op 18 november 19:30 uur in het City Informatie Centrum. Er zijn al geruchten dat het weer helemaal niet door gaat.  Vooral op de bovenste verdiepingen is er veel herrie van treinen. Misschien kunnen we ook eens beginnen over het getoeter 'snachts? Wie gaat er heen en maakt een klein verslag voor de website?
 
VVE Vergadering Bewerk        
vrijdag, 29 oktober 2004
De volgende VVE vergadering is op 8 december, inderdaad dat is op een woensdag! Het wordt een belangrijke bijeenkomst want het bestuur komt met een voorstel over een flinke verhoging van de bijdrage. Zet deze avond nu alvast in je agenda.
NB: dit artikel is gewijzigd op 5 november 
Safari Bewerk        
vrijdag, 29 oktober 2004
Op 22 oktober  zijn de webmasters Tjo en Hijmen rondgeleid door Rob de huismeester. Een leuke kilometers lange wandeling naar plekken waar je normaal niet komt of zelfs niet mag komen. Die safari door het complex heeft een fotoreportage opgeleverd die natuurlijk op deze site is te vinden. Te zien zijn onder andere de hydrofoor,  een duur apparaat wat vervangen moet worden, u hoort daar meer over op de VVE vergadering van 7 december.  Foto's van het dak waar de bitumenlaag moet worden vervangen, ook een dure grap.
Naar aanleiding van de eerste nieuwsbrief,  waarin een "stukkie" over een fitnessruimte, zijn vele leuke reacties gekomen, een daarvan is het beschikbaar stellen van een ruimte. Daar moet nog wel veel aan gedaan worden zoals op de foto's is te zien. Uiteraard kan dit alleen als er voldoende belangstelling voor is.  Eťn manier om jouw belangstelling te tonen is te reageren in het forum, daar is een apart onderwerp gemaakt van deze fitnessruimte.
 
In memoriam Jan van der Meer      
donderdag, 21 oktober 2004
In memoriam Jan van der Meer

Een markante man is dinsdagmiddag 19 oktober overleden. Jan van der Meer heeft zijn vrouw Agaath niet lang overleefd. Hij leed aan keelkanker en kon op het laatst niet goed meer praten en eigenlijk alleen nog maar brommen.

Nou lag dat niet alleen aan zijn ziekte maar ook een beetje in zijn aard.

 

In memoriam Jan van der Meer

Een markante man is dinsdagmiddag 19 oktober overleden. Jan van der Meer heeft zijn vrouw Agaath niet lang overleefd. Hij leed aan keelkanker en kon op het laatst niet goed meer praten en eigenlijk alleen nog maar brommen.

Nou lag dat niet alleen aan zijn ziekte maar ook een beetje in zijn aard.

Jan is jarenlang voorzitter geweest van de Vereniging van Eigenaren Weenahof. Degenen die hem als zodanig hebben meegemaakt weten dat hij de algemene vergaderingen goed leidde, maar ook wel eens uit zijn slof kon schieten en voor zich uit wat ondiplomatieke termen bromde als bijvoorbeeld er teveel klachten werden geuit of als iemand in zijn ogen onterecht bleef doorgaan op een onderwerp.

Jan was niet een man om snel persoonlijk contact mee te krijgen, maar door zijn originaliteit kon hij wel mensen enthousiast maken en voor zich winnen. Zo heeft hij, toen hij in zijn huidige huis kwam wonen buren en andere omwonenden uitgenodigd om alle mooie moderne kunst die hij had verzameld, te rangschikken en op te hangen in de huiskamer. We konden toen allemaal meegenieten van zijn goede en uitzonderlijke liefde voor moderne kunst.

Hij stelde ook in dat er met Ēde flatĒ op 1 januari een nieuwjaarsbijeenkomst zou worden gehouden, zodat iedereen zijn buren een goed nieuw jaar kon toewensen. Helaas is dat initiatief (nog) geen traditie geworden.

Jan van der Meer was gepensioneerd als directeur van de GGD in Rotterdam. Hij was als medicus en als ontwikkeld mens een goede gesprekpartner. Jammer dat hij dat niet altijd was. Hij trok zich vaak terug in zijn eigen wereld. Zeker de laatste jaren toen huwelijk en gezondheidstoestand er slecht aan toe waren.

De man die altijd uit het keukenraam de wereld bekeek en goeiendag bromde tegen voorbijgangers, tenminste als hij hen op die dag aardig vond, die rare markante man zullen we toch missen.

Bestuur en vrienden.

Gelegenheid tot condoleren en afscheid nemen in uitvaartcentrum Van der
Spek, Koningslaan 3 (bij de Hoofdweg) te Rotterdam-Alexander, vrijdag 22
oktober van 20.15 tot 21.00 uur.

De crematieplechtigheid zal plaatsvinden zaterdag 23 oktober om 10.00 uur in
het crematorium "Hofwijk", Delftweg 230 te Rotterdam-Overschie. Na de
plechtigheid is er eveneens gelegenheid tot condoleren.
 

Opzoomerdag      
zaterdag, 09 oktober 2004
 

Wat een leuke dag, grappige buren ontmoet, goed georganiseerd, prima broodjes, beetje rugpijn, groene vingers gekregen van Cornell, bittergarnituur en drankje toe. dank je wel buur!

andere foto's staan in het fotoalbum Opzoomer 2004

Weenahof Opzoomerdag      
woensdag, 06 oktober 2004
 

Aanstaande zaterdag is het zover ... een groep enthousiaste bewoners gaat de binnenplaats onderhanden nemen.
In totaal hebben zich al zo'n 15 mensen aangemeld om samen met de leden van de decoratiecommissie het binnenplein om te toveren, maar er is nog ruimte voor veel meer.

Als er medebewoners zijn die zaterdagmorgen omstreeks 10.00 over de balustrade kijken en hun vingers voelen jeuken, schroom dan niet om naar beneden te komen om mee te heldpen aan dit project!

zie ook dit bericht dat eerder al rondgestuurd is en op de website stond

UPC storing weer voorbij      
woensdag, 06 oktober 2004
 

De storing bij Chello die sinds woensdag 29 september een aantal mensen zonder internet achterliet in dit complex (een keer raden wie ook de pineut was) is sinds vandaag weer verholpen.

Was u ook door deze storing een week van internet afgesloten? Kijk dan bij 'lees verder' wat het UPC garantieplan oplevert :)

Omdat ik enorm baalde van de storing heb ik regelmatig bij de helpdesk aan de lijn gehangen.
Een van de medewerkers wees mij erop dat als een storing langer dan 24 uur duurt, je recht hebt op een vergoeding op basis van het UPC garantieplan. Kortweg gezegd betekend dit dat voor iedere dag dat er geen internetverbinding was er twee dagen abonnementsgeld wordt terugbetaald.

Heb ik dus maar eens geprobeerd:
0900-1580 (voor 10 ct/min)
postcode 3013 #
keuze 3

Bij deze telefoniste uitgelegd dat ik storing heb gehad en belde voor het garantieplan, storing begon 29-9 en duurde totaal 8 dagen.
- "geen probleem meneer u heeft recht op een vergoeding van 16 dagen, het bedrag wordt volgende maand automatisch van uw Chello-rekening afgetrokken"

Ik ben benieuwd...

Hijmen

 

Diverse nieuwtjes      
zondag, 03 oktober 2004

De eerste nieuwsbrief is uit! Voor degene die zich (nog) niet hebben aangemeld om de nieuwsbrief automatisch te krijgen, staat de nieuwsbrief bij de downloads. Voor deze keer is de nieuwsbrief ook op papier afgedrukt en opgeprikt op de prikborden. Bij hoge uitzondering en met toestemming van de huismeester is de eerste nieuwsbrief ook opgeplakt in de liften.

Er zijn bij downloads nog 2 documenten te vinden namelijk twee gebruiksaanwijzingen. De eerste is de gebruiksaanwijzing voor de website, de tweede is een algemene (en pittige) gebruiksaanwijzing voor gebruikers die zelf nieuws op de site kunnen zetten. Beide gebruiksaanwijzingen zijn in conceptfase, dus niet af. 

UPC storing      
zaterdag, 02 oktober 2004
Door een storing in het UPC kabelnet zijn enkele bewoners en huismeester Rob niet of slecht bereikbaar via de digitale snelweg. UPC werkt helaas niet mee aan een snelle oplossing. De storing is er al sinds woensdag 29 september.

 

... en nog meer foto's Bewerk        
zondag, 26 september 2004
Ook via Erik Wellen kregen we een foto met de belofte van nog meer. Ook deze is in de fotogalerij opgenomen. Erik bedankt!

Hoi,

Hier een foto vanaf het Weena. Ik woon aan de korte oostelijke zijde en deze foto is dus genomen tijdens een zonsondergang, paar jaar terug. Wellicht leuk om te plaatsen op de site. Ik zal binnenkort een foto inscannen van toen het gebouw net was opgeleverd.

Gr.,
Erik Wellen

De andere foto uit 1989, tijdens de bouw van de "groene school", staat in het album.

 
 

meer foto's!      
zondag, 26 september 2004
 
  Hoi Theo,

Hier zijn misschien een paar leuke foto's voor op de site. Het zijn drie foto's van de schilders op het dak. Ze zijn gemaakt vanuit de serre en door de vieze ramen zijn ze een beetje wazig. ik weet niet of je er wat aan hebt.
De andere foto is gemaakt vanaf de euromast. Je kan ons gebouw goed zien.
groetjes, Hilde
ps volgens mij woont Bjorn Hool daar!

De andere foto's staan in het fotoalbum.

Foto uit 1980      
vrijdag, 24 september 2004
Enkele foto's uit ongeveer 1980. Wie woont hier nu? De eerste goede inzender mag ook een foto insturen.
 

OZB Parkeergarage      
dinsdag, 21 september 2004
De gemeente Rotterdam blijft ten onrechte OZB-aanslagen voor de parkeergarage sturen. Reden is dat een groot deel van de bewoners deze aanslagen betaalt, hoewel betaling niet nodig is. Ook de gemeente weet dit, want bezwaarmakende bewoners hoeven niet te betalen. In de Downloads sectie vindt u een conceptbrief om na een aanslag aan Gemeentebelsatingen Rotterdam te sturen. Dank aan George Deibel.
Verhuizing (deel 2)      
woensdag, 15 september 2004
De verhuizing van de server van Amerika naar Nederland is niet helemaal zonder problemen verlopen.

Doordat er door onze internetprovider gebruik is gemaakt van een backup van drie dagen oud om de nederlandse server in te richten, en doordat op internet niet overal gelijk het nieuwe ip-adres van de server was bijgewerkt, waren er precies tijdens de presentatie op de VVE twee versies van de website op internet aanwezig.

Wij hebben toen moeten besluiten de 'oude' server in Amerika uit te schakelen (u krijgt dan een melding te zien dat deze momenteel niet te benaderen is).
Daarnaast is de inhoud van de twee sites weer samengevoegd zodat de 'nieuwe' server in Nederland weer alle actuele gegevens bevat.

Mocht u nog problemen in de site terugvinden, verzoeken wij of u deze wilt melden aan Tjo of mijzelf. Een mailtje kunt u ook sturen naar webmaster@weenahof.nl.

Groet,
Hijmen

Verschillende voordeuren?      
woensdag, 08 september 2004

Voor degenen die het opgevallen is dat er een aantal deuren plotseling een andere kleur hebben gekregen en zich afvragen hoe dit mogelijk is volgt hier de uitleg.
Het schildersbedrijf dat bezig is in ons complex en volgens mij bijzonder goed werk afleverd heeft voorgesteld om een aantal proefdeuren te maken. Om te laten zien wat het verschil in kleur betekend voor het beeld en hoe de invloed is als je gebruik maakt van andere kleuren zijn nu een aantal proefopzetjes gemaakt (5e verdieping Statentunnel kant).
Het maakt het een stuk makkelijker om te bepalen wat een goede en vooral een kwaliteit verhogende kleur zou kunnen worden, als we overgaan naar een andere kleur.
Verder is het misschien goed om te weten dat er nu aan het dak gewerkt wordt door de firma Hommema, deze firma zorgt ervoor dat de bliksembeveiliging weer op het goede niveau komt.
Als alles volgens planning verloopt zal eind deze week(week 37) of begin volgende week ook dit projekt afgerond zijn en zijn we weer een stapje dichter bij een mooi "Weenahof" gekomen

Mooi blauw is niet lelijk      
maandag, 06 september 2004
Onze nieuwe buren zijn smurfen?

Voor diegenen die denken de foto bewerkt is, het gebouw is echt zo blauw!
Zie hier de foto toen ze klaar waren met schilderen. Past goed bij de kleurstelling van ons gebouw toch?

Ook de lokale kranten hebben er de nodige aandacht aan besteed. Het artikel in de Maasstad van 8 september kunt u hier nalezen.

Weena-Opzoomerdag      
zondag, 22 augustus 2004
Rotterdam, 22 augustus 2004

Beste medebewoners, buren,

9 OKTOBER 2004, WEENA-OPZOOMERDAG

Enige tijd geleden heeft de decoratiecommissie van de Vereniging van eigenaren van De Weenahof door middel van een rondschrijven laten weten dat er plannen zijn het wandeldek te verfraaien en toegankelijker te maken voor de bewoners. Deze plannen hebben inmiddels concretere vormen aangenomen.

Het is de bedoeling dat het wandeldek wordt ontdaan van het nu welig tierende onkruid en dat de aanwezige plantenbakken een fleuriger aanzien krijgen. Ook wordt er gedacht aan het plaatsen van wat banken en prullenbakken en wellicht ook een enkele barbecue (die dan door geÔnteresseerden voor een bepaalde middag/avond zou kunnen worden gereserveerd). Er spelen nog meer ideeŽn die ertoe zouden kunnen bijdragen dat ons wandeldek een plek kan worden waar bewoners elkaar kunnen treffen of waar men zich, bijv. voorzien van koelbox met verfrissing en gewapend met een goed boek, even kan ontspannen, buiten het grotestadsgewoel. E.e.a. zal niet allemaal meer dit najaar kunnen worden gerealiseerd maar de hoop is toch dat wij als Weenahof-bewoners in de zomer van 2005 ons eigen plekje buiten kunnen hebben!

Maar eerst moeten dan wel de handen uit de mouwen worden gestoken. Op zaterdag 9 oktober wordt het WEENA-OPZOOMERDAG.
Het wandeldek moet worden schoongemaakt. En dat kunnen we natuurlijk niet alleen.
Er is dringend behoefte aan bewoners die een steentje willen bijdragen aan een gezelliger woonomgeving en wij roepen jullie dan ook van harte op je aan te melden voor deze schoonmaakactie. Bezems, oude plamuurmessen of schroevendraaiers en vuilniszakken moeten zelf worden meegebracht en natuurlijk enthousiasme en een goed humeur. Als we met elkaar de schouders eronder zetten moet de klus toch zeker in een dag te klaren zijn. En is het wandeldek schoon en zien de plantenbakken er weer verzorgd en goed gevuld uit, is het dan geen goed idee om onder het genot van een hapje en drankje eens van gedachten te wisselen over alle mogelijkheden en onmogelijkheden van ons wandeldek?

Wij roepen dan ook graag medebewoners op zich op te geven voor de grote schoonmaakactie op 9 oktober a.s. en wel door middel van onderstaande antwoordstrook.

Deze antwoordstrook kunt u tot 23 september ingevuld deponeren in de brievenbussen van de leden van de decoratiecommissie.

Aan de deelnemers zal tijdig nadere informatie worden toegezonden. Wij rekenen op een enthousiaste reactie.

Met vriendelijk groet.
Namens de leden van de decoratiecommissie van de WE De Weenahof

--------------------------------------------------------------------

ANTWOORDSTROOK

Ja, ik zal graag op 9 oktober 2004 deelnemen aan de grote schoonmaakactie van het binnendek van ons appartementencomplex de Weenahof.

Naam :

Adres Weena:

Telefoon:

S.v.p.deponeren in de (electronische) brievenbus van:

Mans van der Putten nr. 1031 mansvdp@chello.nl

Jan Flippo nr. 1013  mioch-flippo@chello.nl,

Mieke Mabelis nr. 1117  miekepap@cs.com

Mail van Rob (Roteb deel 2)      
vrijdag, 13 augustus 2004
 
Hallo Theo,
Image
We schoppen altijd wel tegen de mensen van de Roteb maar als je bijgaande foto's ziet moet je ook met me eens zijn dat een compliment ook (op gepaste tijden) wel eens gemaakt mag worden. Na goed overleg met de juiste mensen bij de Roteb is het toch gelukt om de rommel die in ons complex achtergelaten wordt opgeruimd te krijgen. Ik hoop dat we binnenkort de veroorzakers van het probleem kunnen achterhalen!
Image
Image
groetjes Rob van der Laarse
Mail van Rob (Roteb deel 1)      
vrijdag, 23 juli 2004
 
Hoi Tjo,
Bijgaand een aantal foto's van "onze" parkeergarage, blijkbaar denken een hele hoop bewoners dat we niet in een appartementencomplex wonen,maar in/op een vuilnisbelt. Misschien kan je deze foto's op de site plaatsen om te laten zien hoe het dus niet moet.
 
Image
Overigens ben ik bezig om een kamera te laten plaatsen die deze hoek in de gaten zal houden en op computerschijf zal vastgelegd gaan worden wie degenen zijn die verantwoordelijk zijn voor het achterlaten van deze troep. Eventueel zal de milieupolitie ingeschakeld gaan worden om de kosten van het verwijderen te kunnen verhalen.
 Image
We moeten wel op deze wijze gaan werken aangezien de Roteb steeds meer problemen gaat maken over de manier van aanleveren van grof vuil. Iedere bewoner is namelijk zelf verantwoordelijk voor zijn/haar vuil. Tot nu toe gaan de kosten naar de Vve en dragen wij als leden de lasten van deze vervuilers en dat lijkt me geen goede zaak.
Image
Image
De buitenschilders zijn nu inderdaad met zomerreces en dat gaat 3 weken duren. Ik moet zeggen dat de heren schilders prima werk leveren en het gebouw gaat er steeds beter/mooier uitzien. Op 9 augustus gaan ze met nieuwe moed verder om het karwei af te maken.  Zeer waarschijnlijk gaan we hetzelfde bedrijf benaderen om de rest van het schilderwerk(dat door de Fa.vd Ham zo slecht gedaan is) opnieuw te laten doen waar dat erg nodig is.
Image
Zo langzaam aan gaat het stukken vooruit met de toestand van het gebouw, te denken valt aan :

- liften zijn nu allemaal gerenoveerd (nu computer besturing)
- binnenterrein heeft nieuwe verlichting.
- Momenteel zijn er 4 beveilingscamera's die opnamen maken, eventueel uitbreiden naar 5 tot 7 stuks in afwachting van de komende trap afsluiting
- Decoratiecommissie die hard bezig is om alle "kleinere" problemen aan te pakken.
- Politie treed wat sneller en effectiever op tegen de zwervers/gebruikers/criminelen rondom en in ons complex. De mensen zelf kunnen bellen met deze dienst van 07.00-21.00 uur bellen 010-2824444 en buiten deze tijden bellen met 0900-8844 
Tot zover wat me te binnen schiet.

Groetjes
Rob

Verhuizing Server      
donderdag, 26 augustus 2004
Op maandag 6 september wordt de server waar deze site op draait verplaatst van Amerika naar Nederland. De snelheid van de site zou hiermee nog verder omhoog moeten gaan.

Het kan zijn dat de site deze dag tijdelijk niet bereikbaar zal zijn.
Excuses voor het ongemak.

WeenaHof.nl      
vrijdag, 13 augustus 2004
dankzij Hijnen Schilperoort van Weena 935 is het domein Weenahof.nl nu ook beschikbaar voor bewoners van het appartementencomplex. Voorlopig zullen we daar enige testen uitvoeren. Het wordt mooi op het internet!
Brochure Weenahof      
zondag, 22 augustus 2004
Op de testsite bij "downloads" staat de complete brochure gescand in hoge kwaliteit.
 
VVE vergadering      
zaterdag, 28 augustus 2004
Op de algemene ledenvergadering op maandagavond 13 september zal er een presentatie zijn van de website(s), heb je goede ideeŽn kom dan even kennismaken.
Weenahof.nl LIVE!      
vrijdag, 03 september 2004
Beste bewoners,Vooral dankzij de inzet van Hijmen is www.WeenaHof.nl nu LIVE! Ik vind het een geweldige verbetering! Er komen nog veel meer mogelijkheden. Meld je nu aan als gebruiker en laat van je horen. Voor degenen met nostalgische gevoelens over de oude site www.weenahof.tk kunnen hier nog even kijken. (oude site is verwijderd).